Opis produktu
Enzymatyczny peeling do twarzy (200 ml.)
Norel
Kremowy peeling enzymatyczny Norel Dr Wilsz zawierający złuszczające enzymy z ananasa i papai oraz bioferment z czerwonych winogron. Polecany dla każdego rodzaju cery, również cery wrażliwej i z problemami naczyniowymi. Oczyszcza skórę z martwych komórek naskórka, pozostawiając cerę czystą, wygładzoną, rozjaśnioną i lekko napiętą.
Zawiera:
- Enzymy: bromelainę (pozyskiwaną z ananasa) i papainę (pozyskiwaną z papai) – o działaniu kertolitycznym, rozluźniającym połączenia pomiędzy obumarłymi komórkami warstwy rogowej naskórka;
- Bioferment z czerwonych winogron – idealnie wygładzają i polerują zrogowaciały, szorstki naskórek.
Stosowanie: nałożyć cienką warstwę peelingu na skórę twarzy, szyi i dekoltu – pozostawić na 5-10 minut. Następnie dokładnie zmyć ciepłą wodą uważając by preparat nie dostał się do oczu.
Ingredients/Składniki:
Aqua, Isononyl Isononanoate, Decyl Cocoate, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-6 Stearate, Glyceryl Stearate, Acidophilus/Grape Ferment Filtrate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate, Bromelain, Papain, Glucose, Hydroxyethyl Urea, Ammonium Lactate, Polyglyceryl-6 Behenate, Butylene Glycol, Propyl Gallate, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30, Alkyl Acrylate Crosspolymer, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Parfum, Phenoxyethanol, Etylhexylglycerin.
Pojemność: 200 ml.